På tur

Københavner-weekend

Munkholmbroen

I den forgangne weekend var vi atter draget over Storebælt for at nyde et prisbilligt weekendophold i hovedstaden.

Undervejs besøgte vi et skønt ægtepar, vi mødte på vores tur rundt i Syd-England sidste år.

De bor lige i nærheden af den i blogkredse så kendte Munkholmbroen, hvor man efter sigende kan få en rigtig god isvaffel.

Vi havde dog ikke plads i maven til at kontrollere påstandene 😉

Ingen turistbåd i sigte

Fredagen var præget af herligt sommervejr, men det så vi ikke meget til under lørdagens tur ind til centrum af København.

Svært at finde en P-plads, regnvejr og turistbådene, som vi ville have prøvet at sejle en tur med, lagde ikke til der, hvor vores kort ellers påstod 🙁

Men heldigvis var der også planlagt endnu et besøg på den Hirschsprungske Samling, hvor vi i tørvejr og varme kunne nyde Guldalder-og Skagensmalernes dejlige kunst 🙂

Operahuset

Efter endnu en overnatning på hotellet i Ballerup, hvor vi atter måtte undres over de gæstende koreaneres manglende pli og dårlige opførsel ved morgenbordet.

Man skulle ikke tro, at de havde fået noget at spise i flere dage og i øvrigt tog de så meget med sig derfra, at de sikkert lever af resterne endnu 😉

Turister ved den lille havfrue

Planen søndag formiddag lød egentlig på en besigtigelse af Christiansborg m.v., men P-pladser … nej nej.

Så vi fortsatte ud til det imponerende Operahus – guds ske tak og lov for GPS, inden vi smuttede til Langelinie for at se Den lille Havfrue.

Langelinie

Det er faktisk første gang i mit liv, at jeg så den, så det var vel ikke spor for tidligt. Som en lille bonus fik vi også lejlighed til at være tilskuere til den ½ marathon, der lige “løb” forbi havfruen.

På vejen hjem var planen at besøge Sorø, men som I næsten kan gætte, ødelagde regnvejret også det 🙁

Trods bøvlet med vejret havde vi dog en dejlig weekend, og det bedste af det hele … vi kom uskadte hjem til vores normale fred og ro 🙂

 

10 Comments

 • conny

  Dejlige billeder fra min (nabo)by. Det er altid bedre med solvejr end regnvejr, når man skal være turist. Men museumsbesøg med guldaldermalere og Skagensditto er nu heller ikke at foragte.
  Og til det med manglende p-pladser vil jeg bare sige: Jeg tager ALDRIG bilen med ind til byen. Så går jeg mig hellere til rette, eller tager en bus.

  • Per Teilmann

   Det værste var, at det turistkort over København vi havde fået, viste absolut intet om p-pladser, og skiltningen til dem lader noget tilbage at ønske. Specielt når der er så meget andet, man skal holde øje med 😉
   Vi fandt dog en plads ved Vesterport Station, men under gåturen rundt i regnvejret, så vi bl.a. en ledig p-kælder lige overfor rådhuspladsen. Den er noteret i baghovedet til næste gang 🙂

 • Jan

  Hotellet i Ballerup…Lautrup Park ? Altså “lige” ved siden af hvor jeg bor 🙂 (på den anden side af kommunegrænsen altså 🙂 )

  Surt med vejret.

  Og som Conny skriver….aldrig bil med ind til byen. Vi tager oftest bus/tog/Metro derind.

  Men “som lokalkendt” er her trods alt et par gode parkeringstip….især i weekender….til jeres næste tur:

  På “Grønningen” inde ved Kastellet og i Amaliegade er der altid plads at finde.

  Starten af Store Kongensgade, når man kommer fra Nyboder af.

  Indkørsel fra havnen af ved Søren Kierkegaards Plads (skråt overfor “Den Sorte Diamant”) og holde langs kanalen ved Kongens Bryghus/Tøjhusmuseet..

  • Per Teilmann

   Jow da, det var på Lautrup Park endnu en gang 😉 og lørdag aften var vi såmænd nede i downtown Herlev på en udmærket kinesisk restaurant 🙂
   Takker for p-tipsene, som lagres til næste gang, hvor man så forhåbentlig er færdig med vejarbejde/metro-byggeri m.v. 😉

 • Inge

  Dejligt at se vores smukke is-bro deroppe fra.. 🙂

  Uha bil og p-pladser i Kbh.. Det er ikke helt nemt. Metro, S-tog og busser er absolut det nemmeste.. 🙂

  • Per Teilmann

   Ja jeg måtte jo se den, nu vi var lige i nærheden 😉
   Det med at metro, s-tog og busser er det nemmeste, er en sandhed med modifikationer for os, der ikke er så velbevandrede i det offentlige transportsystem 😉

 • Ellen

  “Aldrig bilen med til København” er også vores koncept, og jeg tror såmænd ikke, det er sværere at finde rundt i København via offentlige transportmidler end det er i alle andre storbyer – man skal bare have et godt kort, men det kan man få så mange steder.
  Alene priserne på at parkere i storbyen … man kan jo køre rundt i taxa for de penge …
  Sjovt nok har John og jeg netop talt om at se Hirschprungsamlingen, nu hvor vi har set den del af Italien, hvor kunstnere som Krøyer har malet så meget fra.

 • kim

  Forrige gang vi var i københavnstrup, sov vi på Bella Sky, og tog metrotoget. Det var dejligt nemt. Alle de andre gange bor vi inde i centrum, og betaler kassen for at parkere. Parkeringshuset du har set overfor rådhuset er fint, dog er der ikke særligt mange pladser – og det er den dyreste parkeringsplads af dem alle. Men til gengæld er den central.

  Du har lige plantet et frø. Jeg er meget lun på at se den Hirschsprungske Samling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *