Ferie

Gibraltar

I forbindelsen med ferien på Costa del Sol lå det lige til højrebenet at benytte lejligheden til et besøg i den britiske enklave Gibraltar.

Der bor ca. 30.000 mennesker i den lille stat, som absolut ikke vil høre under Spanien, men vil forblive under britisk herredømme.

Med det antal indbyggere er det ikke noget at sige til, at Danmark havde forholdsvist let ved at besejre miniputstaten i fodbold for nylig.

Arealet er meget begrænset … nemlig 6,5 kvadratkilometer, og området grænser op til Spanien på 1,2 km. Kystlinjen er 12 km lang. Højeste punkt er Gibraltarklippen, der er 426 m høj, som ses på billedet ovenfor i baggrunden.

Gibraltars meget berømte aber (berber-aber) blev selvfølgelig også besøgt. De levede dog på dagen ikke op til deres normale frække ry.

Udsigten fra Gibraltarklippen var formidabel, her med kig ud over bugten, havnen og City.

Inde i Gibraltarklippen findes også en kæmpestor drypstenshule.

Her på sydspidsen af Gibraltar med udsigt ud over Gibraltarstrædet, som skiller Europa og Afrika samt Middelhavet og Atlanterhavet. Afrika kan skimtes med det blotte øje herfra.

Her ses The Rock alias Gibraltarklippen fra sydspidsen samtidig med udsigt til moske med en høj minaret, så de er også nået hertil, altså muhamedanerne 😉

2 Comments

  • Ellen Nielsen

    Fantastisk billede af udsigten! Og en spændende drypstenshule.
    Nej, der er ikke noget at sige til, at vi kan banke en stat på bare 30.000 individer, men sikke da en befolkningstæthed, de har – mere end 4600 pr. km2. Godt det ikke er mig, der bor der 😉

    • Per Teilmann

      At være der en ½ dags tid er helt okay, men at bo der er helt bestemt en ganske anden sag. Men et spændende sted, hvor man – efter paskontrol – som det første krydser lufthavnens landingsbane, hvis der ellers er et hul mellem starter og landinger … det er sgu specielt 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *