Foto,  Stemning

Fisheye

For nogen tid sinde investerede jeg i et absolut vildt vidvinkelobjektiv til mit spejlløse Fuji X-T1 kamera.

Et Samyang 8mm 1:2,8 UMC fisheye II objektiv til forholdsvis billige penge. Til gengæld er der så ingen autofokus, men det kan Fuji X-T1 kameraet kompensere noget for med deres fokuspeakingsystem. Det farver simpelthen det område/den ting, som er i fokus på en måde, så det er nemt at se, hvad der er i fokus. Ellers kan man i mange tilfælde stille objektivet på uendelig, som på alle objektiver er vist med et liggende otte-tal:

Det giver ofte nogen meget specielle vinkler og dermed meget anderledes billeder. Noget man kan styre lidt med den vinkel, man holder kameraet/objektiv i forhold til motivet. Her på en af Koldings mange byggepladser er vinklerne helt ekstreme.

Her er et billede fra Den Geografiske Have i Kolding, hvor horisonten næsten er lige, men stadigvæk er der meget med på billedet,

Her tæt på kajen i Kolding inderhavn får man også temmelig meget med på billedet ved at bruge et så ekstremt vidvinkelobjektiv.

Til sidst midt favoritbillede med objektivet. Syddansk Universitets – også kaldet SDU – bygning på Buen som i sig selv er en fantastisk spændende bygning med masser af vinkler og farver 😉

8 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *