Ferie

Christiansted, St. Croix

StCroix-guvernørbolig med flag

Under vores ferie på St. Croix boede vi på Holger Danske Hotel med adressen Kongens Tværgade!

Så meget er stadig dansk på øen, selvom det til næste år er hundrede år siden Danmark solgte de vestindiske øer (St. Thomas, St. John (Jan) og St. Croix) til USA, så de i dag er et territorie under USA med navnet US Virgin Island. Turisterne på St. Croix består stort set kun af amerikanere og danskere!

Klik endelig på linksene ovenfor hvis du vil læse mere 🙂

St.Croix-The Boardwalk

Her et billede af havnen (taget fra hotellets svimmingpoolområde) med havnepromenaden, også kaldet The Boardwalk. I baggrunden ses den lille badeø Protestant Cay.

Ved at klikke her kan du opleve en lille gåtur på The Boardwalk

Hvis man går ned til de 2 små fritstående tagkonstruktioner, kan man blive set hjemmefra på et webkamera, der kører 24/7, og den lyserøde bygning til højre er Hotel Caravelle, som sikkert er kendt af tidligere St. Croix besøgende. Den er under renovering i øjeblikket og skifter også farve til gul, som er den dominerende farve i Christiansted.

StCroix-guvernørbolig

Her er vi inde i gården på guvernørboligen, som også ses på det øverste billede med flagene fra Danmark, USA og US Virgin Island.

StCroix-Fort Christiansværn

Fort Christiansværn er i dag et fredeligt sted, men under slavetiden har det helt sikkert været et ubehageligt sted for de slaver, der blev holdt fanget her.

De danske soldater, der var blevet tvunget herud, var nok heller ikke særlig begejstret for at stå på vagt her i varmen i deres varme danske uniformer.

St.Croix-King Christian Hotel

Et billede af et andet hotel med et dansk klingende navn – King Christian Hotel – set fra Christiansteds bedste badestrand på den lille ø Protestant Cay beliggende lige midt i havnen.

StCroix-pæne huse på torv

Typiske huse fra øen – her er de meget velholdte

StCroix-Ikke så pæne huse

Ikke alle steder var lige velholdte, men bemærk – gult overalt 🙂

 

4 Comments

 • Ellen Nielsen

  Det må have været meget spændende at se en gammel dansk koloni. Og interessant at se, at de stadig har lyst til at flage med det danske flag … der er vist ikke mange tidligere kolonier, der på denne måde skilter med deres fordums ejerskab 🙂

  • Per Teilmann

   Nej det er vist sjældent, at kolonimagtens flag bliver hængende 😉
   Lokalbefolkningen kan vist godt lide os danskere, netop fordi vi interesserer os for deres historie. Amerikanerne er sgu ligeglade … de er bare på ferie i varmen 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *